A legjobb online képszerkesztő program – Snappa (2019)

by | 2019 okt 16

Ha tartalmat szeretnél készíteni a közösségi médiára vagy egy weboldalra, nagyon hamar szembesülsz azzal, hogy képekre  van szükséged. Ami neked kell az egy olyan eszköz, amivel gyorsan és egyszerűen készíthetsz profi grafikákat. Itt jön képbe a Snappa. Ez az online képszerkesztő program mindent tud, amire szükséged lehet.

 

Miért a Snappa a legjobb online képszerkesztő program?

Rengeteg előre beállított méretű sablon és több mint 1 000 000 ingyenes szabadon felhasználható fotó áll rendelkezésedre, amelyek egytől egyig profi tervezők és fotósok munkái. Neked nincs más dolgod, mint személyre szabni őket. Hidd el nagyon egyszerű használni.

 

Ez a képszerkesztő program angol nyelvű, de nagyon egyszerű a nyelvezete, nem kell hozzá nyelvtudás. Ebben a cikkben, pedig úgyis mindent érthetően elmagyarázok 🙂

Ha mégis zavar, akkor pedig a Chrome böngészőben jobb egér gombbal kattints valahová az oldal felületés, majd válaszd a “fordítás magyar nyelvre” lehetőséget.

A Snappa használata

Ebben a cikkben 2 konkrét példán keresztül fogom bemutatni ennek a csodálatos eszköznek a használatát, ami rengeteg időt spórolt már meg nekem a munkám során.

 1. példa: Instagram poszt készítése sablon segítségével
 2. példa Logó készítése a 0-ról

Kezdjük is el!

Instagram poszt készítése sablon segítségével

Irány a https://snappa.com , ahol a regisztrációt követően ezt fogod látni, és innen indulunk:

Mindennek fel van tüntetve a mérete, tehát neked nem kell gondolkoznod rajta és nem kell rákeresned, hogy minek és mekkorának kellene lennie.

A social media posts rész alatt megtalálod az Instagram post lehetőséget. Kattints rá!

Ezt követően két lehetőségünk van:

 • A nulláról indulunk, tehát az üres fehér vászonról
 • Előre elkészített sablont használunk

Ebben a példában én az utóbbit választom.

Miután kiválasztottál egy számodra szimpatikus sablont megjelenik a kezelőfelület:

Nézzük meg az 5 legfontosabb menüpontot, amit bal oldalon a logó alatt találsz meg:

 1. Bkgmd: Itt tudsz hátteret választani. A “photos” fül alatt több mint 1 millió fotó áll rendelkezésedre, szóval javaslom, hogy használd a keresőt :). Színek és mintázatok közül is lehet válogatni, a “color” résznél pedig beírhatod a saját színkódodat is, amit használni szeretnél. A saját fotóidat is feltöltheted az “Uploads” résznél.
 2. Effects: Ennél a résznél állíthatsz be színkód szerint átfedést, elsötétítheted a képet, állíthatod a fényerőt, a kontrasztot, stb.
 3. Text: Hozzá tudsz adni szöveget. Miután hozzá adtál egyet a 3 lehetőség közül, minden beállítási lehetőség meg fog jelenni, például betűtípus, betűméret, szín.
 4. Graphics: Itt ugyanúgy megtalálod a számtalan képet mind az első menüpontban, de itt úgymond ráteszed a grafikádra, nem pedig háttérnek állítod be. Vannak itt még ikonok, amikről szintén iszonyúan sok van, szóval használd a keresőt. Egy kattintással be tudod illeszteni bármelyiket, ezek nagyon szépen el vannak készítve, de a legtöbbnek meg tudod változtatni a színét, meg persze a méretét is, mint minden másnak.
 5. Shapes: Az utolsó menüpontban olyan formákat tudsz hozzá adni, mint például a kör vagy a háromszög. Szín, méret, stb. természetesen itt is ugyanúgy módosítható.

Az általam kiválasztott sablonon ezeket a módosításokat végeztem el:

 • Kicseréltem a hátteret
 • Átírtam a szöveget
 • Módosítottam a betüméretet

Ha valamelyik elemet mozgatni szeretnéd, akkor a bal egér gombot használva, fogd és vidd módszerrel bárhová el tudod helyezni. 

Ez lett az eredménye:

Most pedig töltsük le a grafikánkat! A jobb felső sarokban megtalálod a “Dawnload” lehetőséget és ha rákattintasz, akkor több lehetőség is megjelenik: Letölthetjük JPG-ben, PNG-ben, valamint háttérrel és háttér nélkül (csak PNG). Az utóbbi inkább a logónál lesz fontosabb.

Logó készítése a 0-ról, az online képszerkesztő program segítségével

A logó elkészítésekor ebben a példában nem fogok sablont használni, tehát az első lépés, hogy megadom a a méretet. Én úgy döntöttem, hogy egy 300×100-as “vászonon” fogok dolgozni. A szerkesztőfelület ugyan az lesz mint az Instagram poszt elkészítésénél, csak most teljesen az elejétől kell felépítenünk mindent. Ezzel a képszerkesztő programmal viszont ez is gyerekjáték 🙂

Miután megadtad a méreteket, kattints a “Create” gombra!

Mit csinálok?

 • Hozzáadok egy szöveget
 • Áírom a szöveget
 • Megváltoztatom a szöveg betútípusát
 • Megváltoztatom a szöveg betűméretét
 • Megváltoztatom a szöveg színét
 • Hozzá adok egy ikont
 • Megváltoztatom az ikon színét

Íme az eredmény:

A logó letöltésénél már javaslom, hogy hogy pipáld be a “Transpatent background” lehetőséget, tehát az átlátszó hátteret. Ezzel a megoldással bármilyen színű háttérre el tudod helyezni a logódat.

Tudásbázis

Ebben a cikkben sajnos nincs lehetőségem mindent bemutatni ezzel a nagyszerű online képszerkesztő programmal kapcsolatban, viszont a Snappának van saját tudástára, ahol a videókon keresztül minden fontosabb funkcióra kitérnek.

Mennyibe kerül? 

A Snappa kétféle fizetési lehetőséget kínál. Van lehetőséged évente, valamint havonta fizetni. Én az éves előfizetést ajánlom, egyszerűen azért, mert sokkal jobban megéri.

Éves fizetés esetén:

Havi fizetés esetén:

Én úgy gondolom, hogy jelenleg nincs ár-érték arányban jobb megoldás a piacon, ezért mindenképpen ajánlom, hogy próbáld ki. Az ingyenes fiókkal nincs vesztenivalód, és ha elnyeri a tetszésedet bármikor meg tudod vásárolni a Pro, vagy Team csomagot.

Némelyik eszköz, amire a cikkeimben hivatkozom partnerlinket tartalmaz. Ha ezen keresztül vásárolsz, akkor nem fizetsz többet, de engem támogatsz vele, amit nagyon köszönök.

WordPress eszközkészlet - kezdőknek - ebook

TÖLTSD LE A WORDPRESS ESZKÖZKÉSZLETET

Ingyenesen letölthető PDF

- Időt takaríthatsz meg

- Minimális költséggel indulhatsz

- Bizonyított eszközök

- A kezdők igényeire szabva

Siker!