Divi Cyber Monday 2023. 25%-60% kedvezmény és rengeteg ajándék.

A legjobb online képszerkesztő program – Snappa (2022)

Ha tartalmat szeretnél készíteni a közösségi médiára vagy egy weboldalra, nagyon hamar szembesülsz azzal, hogy képekre  van szükséged. Ami neked kell az egy olyan eszköz, amivel gyorsan és egyszerűen készíthetsz profi grafikákat. Itt jön képbe a Snappa. Ez az online képszerkesztő program mindent tud, amire szükséged lehet.

Miért a Snappa a legjobb online képszerkesztő program?

Rengeteg előre beállított méretű sablon és több mint 1 000 000 ingyenes szabadon felhasználható fotó áll rendelkezésedre, amelyek egytől egyig profi tervezők és fotósok munkái. Neked nincs más dolgod, mint személyre szabni őket. Hidd el nagyon egyszerű használni.

Ez a képszerkesztő program angol nyelvű, de nagyon egyszerű a nyelvezete, nem kell hozzá nyelvtudás. Ebben a cikkben, pedig úgyis mindent érthetően elmagyarázok

Ha mégis zavar, akkor pedig a Chrome böngészőben jobb egér gombbal kattints valahová az oldal felületés, majd válaszd a “fordítás magyar nyelvre” lehetőséget.

A Snappa használata

Ebben a cikkben 2 konkrét példán keresztül fogom bemutatni ennek a csodálatos eszköznek a használatát, ami rengeteg időt spórolt már meg nekem a munkám során.

1. példa: Instagram poszt készítése sablon segítségével

2. példa: Logó készítése a 0-ról

Kezdjük is el!

Instagram poszt készítése sablon segítségével

Irány a Snappa oldala , ahol a regisztrációt követően ezt fogod látni, és innen indulunk:

Mindennek fel van tüntetve a mérete, tehát neked nem kell gondolkoznod rajta és nem kell rákeresned, hogy minek és mekkorának kellene lennie.

A social media posts rész alatt megtalálod az Instagram post lehetőséget. Kattints rá!

Screen shot a képszerkesztő program használatáról

Ezt követően két lehetőségünk van:

 • A nulláról indulunk, tehát az üres fehér vászonról
 • Előre elkészített sablont használunk

Ebben a példában én az utóbbit választom.

Miután kiválasztottál egy számodra szimpatikus sablont megjelenik a kezelőfelület:

a képszerkesztő program kezelőfelülete

Nézzük meg az 5 legfontosabb menüpontot, amit bal oldalon a logó alatt találsz meg:

1. Bkgmd: Itt tudsz hátteret választani. A “photos” fül alatt több mint 1 millió fotó áll rendelkezésedre, szóval javaslom, hogy használd a keresőt :). Színek és mintázatok közül is lehet válogatni, a “color” résznél pedig beírhatod a saját színkódodat is, amit használni szeretnél. A saját fotóidat is feltöltheted az “Uploads” résznél.

2. Effects: Ennél a résznél állíthatsz be színkód szerint átfedést, elsötétítheted a képet, állíthatod a fényerőt, a kontrasztot, stb.

3. Text: Hozzá tudsz adni szöveget. Miután hozzá adtál egyet a 3 lehetőség közül, minden beállítási lehetőség meg fog jelenni, például betűtípus, betűméret, szín.

4. Graphics: Itt ugyanúgy megtalálod a számtalan képet mind az első menüpontban, de itt úgymond ráteszed a grafikádra, nem pedig háttérnek állítod be. Vannak itt még ikonok, amikről szintén iszonyúan sok van, szóval használd a keresőt. Egy kattintással be tudod illeszteni bármelyiket, ezek nagyon szépen el vannak készítve, de a legtöbbnek meg tudod változtatni a színét, meg persze a méretét is, mint minden másnak.

5. Shapes: Az utolsó menüpontban olyan formákat tudsz hozzá adni, mint például a kör vagy a háromszög. Szín, méret, stb. természetesen itt is ugyanúgy módosítható.

Az általam kiválasztott sablonon ezeket a módosításokat végeztem el:

 • Kicseréltem a hátteret
 • Átírtam a szöveget
 • Módosítottam a betüméretet

Ha valamelyik elemet mozgatni szeretnéd, akkor a bal egér gombot használva, fogd és vidd módszerrel bárhová el tudod helyezni. 

Ez lett az eredménye:

A képszerkesztő programmal létrehozott grafika

Most pedig töltsük le a grafikánkat! A jobb felső sarokban megtalálod a “Dawnload” lehetőséget és ha rákattintasz, akkor több lehetőség is megjelenik: Letölthetjük JPG-ben, PNG-ben, valamint háttérrel és háttér nélkül (csak PNG). Az utóbbi inkább a logónál lesz fontosabb.

Logó készítése a 0-ról, az online képszerkesztő program segítségével

A logó elkészítésekor ebben a példában nem fogok sablont használni, tehát az első lépés, hogy megadom a a méretet. Én úgy döntöttem, hogy egy 300×100-as “vászonon” fogok dolgozni. A szerkesztőfelület ugyan az lesz mint az Instagram poszt elkészítésénél, csak most teljesen az elejétől kell felépítenünk mindent. Ezzel a képszerkesztő programmal viszont ez is gyerekjáték.

Az online képszerkesztő program vezérlőpultja

Miután megadtad a méreteket, kattints a “Create” gombra!

Mit csinálok?

 • Hozzáadok egy szöveget
 • Áírom a szöveget
 • Megváltoztatom a szöveg betútípusát
 • Megváltoztatom a szöveg betűméretét
 • Megváltoztatom a szöveg színét
 • Hozzá adok egy ikont
 • Megváltoztatom az ikon színét

Íme az eredmény:

Az elkészült logó, amely a képszerkesztő programmal készült.

A logó letöltésénél már javaslom, hogy hogy pipáld be a “Transpatent background” lehetőséget, tehát az átlátszó hátteret. Ezzel a megoldással bármilyen színű háttérre el tudod helyezni a logódat.

Teszt logó sárga háttéren, amely a Snappa képszerkesztő program segítségével készült.
Teszt logó fehér háttéren, amely a Snappa képszerkesztő program segítségével készült.
Teszt logó lila háttéren, amely a Snappa képszerkesztő program segítségével készült.

Tudásbázis

Ebben a cikkben sajnos nincs lehetőségem mindent bemutatni ezzel a nagyszerű online képszerkesztő programmal kapcsolatban, viszont a Snappának van saját tudástára, ahol a videókon keresztül minden fontosabb funkcióra kitérnek.

Mennyibe kerül? 

Snappa kétféle fizetési lehetőséget kínál. Van lehetőséged évente, valamint havonta fizetni. Én az éves előfizetést ajánlom, egyszerűen azért, mert sokkal jobban megéri.

Éves fizetés esetén:

Snappa képszerkesztő program éves ártáblázat

Havi fizetés esetén:

Snappa képszerkesztő program havi ártáblázat

Én úgy gondolom, hogy jelenleg nincs ár-érték arányban jobb megoldás a piacon, ezért mindenképpen ajánlom, hogy próbáld ki. Az ingyenes fiókkal nincs vesztenivalód, és ha elnyeri a tetszésedet bármikor meg tudod vásárolni a Pro, vagy Team csomagot.

WordPress eszközkészlet ebook borítókép zöld

ingyenes ebook

Töltsd le a WordPress eszközkészletet ingyen!

Ebben az ebookban összegyűjtöttem azt a 11 eszközt, amire a leginkább szükséged van kezdőként a saját weboldalad felépítéséhez.

Némelyik eszköz, amire a cikkeimben hivatkozom partnerlinket tartalmaz. Ha ezen keresztül vásárolsz, akkor nem fizetsz többet, de engem támogatsz vele, amit nagyon köszönök.

TÖLTSD LE A WORDPRESS ESZKÖZKÉSZLETET

Ingyenesen letölthető PDF

- Időt takaríthatsz meg

- Minimális költséggel indulhatsz

- Bizonyított eszközök

- A kezdők igényeire szabva

Siker!