Divi: Minden, amit tudnod kell a WordPress legjobb sablonjáról

Amikor először álltam neki weboldalt készíteni nagyon hamar szembesültem azzal, hogy a WordPress magában nem elegendő, túlságosan korlátozott. Mielőtt rátaláltam a Divire, az első megtorpanásomat tehát az okozta, hogy mégis akkor mivel építsem fel, melyik sablont/page buildert használjam?

A sablon és az oldalépítő segít abban, hogy ne kelljen súlyos pénzeket kifizetni egy fejlesztőnek, de nagyon sok van belőle és minőségben hatalmas szakadékok vannak közöttük.

Nemrég írtam egy cikket, amiben segítek kiválasztani számodra a tökéletes sablont, de nincs gond akkor sem, ha ezt most kihagyod, hiszen ennek a cikknek a témája a világ legjobb WordPress sablonjának a bemutatása, ami nem más mint a Divi.

Divi

Én magam is ezt használom és teljes szívvel tudom ajánlani neked is.

A következőkről lesz szó ebben a cikkben:

 1. Áttekintés
 2. Főbb jellemzők
 3. Ügyfélszolgálat
 4. Árazás
 5. Hogyan tudod megvásárolni?
 6. Telepítés
 7. API kulcs beillesztése
 8. Záró gondolatok

Áttekintés

A Divi a világ legnépszerűbb WordPress sablonja, amely mögött az Elegant Themes csapata áll és már több mint 600.000-ren használják szerte a világban.

Nincs szükséged programozói tudásra, egyszerű fogd és vidd módszerrel tudsz építkezni vele a visual builder segítségével, méghozzá nagyon élvezhetően.

Főbb jellemzők

Front-end Visual Builder

Ez azt jelenti, hogy minden változtatás élőben történik, amikor szerkeszted az oldalad. Ha például kicserélsz egy színt, átírsz egy szöveget, hozzáadsz gombokat, akkor azonnal látni fogod az eredményt. Enélkül minden módosítás után frissítgetned kellene az oldalt, hogy lásd mit is csináltál tulajdonképpen, ami nagyon idegőrlő tud lenni.

Miért szeretem a Divi Visual Buildert?

 • Gyors
 • Öröm vele dolgozni
 • Áttekinthető
 • Logikusan van felépítve
 • Könnyű elsajátítani a használatát

Modulok

Több mint 40 modul közül választhatsz, amelyek között minden megtalálható, amire szükséged lehet kezdőként és haladóként egyaránt. Bármelyiket könnyedén, 1 kattintással beillesztheted az oldaladba.

Divi könyvtár

Mindent el tudsz menteni a Divi könyvtáradba. A szakaszokat, sorokat, modulokat és az egész elkészített oldalt is. Ezeket utána beillesztheted egy másik aloldaladon, vagy akár egy teljesen másik honlapon is miután exportáltad. Nem kell mindig elölről elkészítened őket és ez egy nagyon szuper dolog.

Layoutok

A layoutok, azaz előre elkészített elrendezések, komplett weboldalak, amiket az Elegant Themes csapata készít és te szabadon felhasználhatod őket.

Ezeket pár kattintással be tudod illeszteni a saját oldaladra, ami után nagyjából nincs más dolgod, mint átírni a szövegeket és kicserélni a képeket (nem kötelező, mert egyébként ezeket is szabadon felhasználhatod). Magyarul kapsz egy profi weboldalt, amit már csak személyre kell szabni. Nem kell értük külön fizetni és rengeteg időt spórolnak meg nekünk, bátran ajánlom őket.

Az elrendezési csomagokban minden megvan, amire szükséged lehet: Főoldal, kapcsolat oldal, blog oldal, áruház oldal, stb.

A cikk írásakor 161 különböző elrendezési csomag közül választhatsz, ami 1190 oldalt tartalmaz, szóval van miből válogatni és folyamatosan jönnek az újak.

A legjobb az egészben, hogy ezek a csomagok kategorizálva vannak és téma szerint lettek elkészítve. Rá tudsz keresni név szerint arra, amire szükséged van.

Reszponzív

Mondanom sem kell, hogy ma már a látogatók egy igen nagy része okostelefonon keresztül böngészi az oldalakat, ezért fontos, hogy a honlapunk minden eszközön jó felhasználói élményt nyújtson.

A Divi mindent biztosít számunkra, ami szükséges ezzel kapcsolatban. Ki tudod választani, hogy éppen milyen nézetben szeretnéd látni és szerkeszteni az oldaladat, és ezt egy kattintással tudod változtatni.

Meg tudod azt is csinálni, hogy a tartalom (pl. szöveg) más legyen asztali, és más legyen mobil nézetben:

Sablon és oldalépítő egyben

A legtöbb esetben ez úgy néz ki, hogy a WordPress sablonnak szüksége van egy oldalépítőre/page builderre és ez fordítva is igaz, tehát 2 külön eszköz kell. Például az Elementor magában nem elég, külön szükség lesz egy sablonra, mint pl. az OceanWP és a kettő csak együtt fog működni.

A Divinek saját oldalépítője van, tehát sablon és page builder is egyben. Ez ezért is nagyon jó, mert így teljesen elkerülhetjük a különböző kompatibilitási problémákat.

Témaépítő

Az Elegant Themes csapata folyamatosan jobbnál jobb újításokkal lát el minket és ezek között is kiemelkedik a Divi 4.0, amely 2019.10.17-én elhozta a várva várt témaépítőt.

Ennek a megjelenésével most már teljes irányításunk van a weboldalunk felett. Itt van néhány példa:

 • Egyedi fejlécek
 • Egyedi láblécek
 • Kategóriaoldalak készítése
 • Termékoldal sablon
 • Blogbejegyzés sablon
 • 404 oldal készítése

Természetesen mindent a visual builder segítségével építhetünk fel.

A frissítés előtt a Divi szerkesztőjét az oldalak és bejegyzések készítéséhez használhattuk, most már viszont bármire képesek vagyunk vele.

Beépített A/B teszt

Oké ez már egy haladóbb dolog, de úgy éreztem mindenféleképpen meg kell említenem, mert tényleg ritkaság számba megy. A legtöbb sablon mellé külön be kell szerezned egy eszközt, ami ezt tudja, a Divinél viszont be van építve.

A Split Test, más néven A/B tesztelés azt jelenti, amikor az oldalad két különböző verzióját mutatod meg a látogatóidnak. A felének ezt, a felének meg a másikat, így kiderítheted, hogy melyik működik jobban, az A vagy a B verzió. Tesztelhetsz színeket, szövegeket, gombokat és még sok minden mást is.

Magyar fordítás is van

Aki tud angolul, annak ez nem olyan fontos, viszont aki nem annak jól jöhet, hogy magyarul is lehet használni a Divit.

A fordítás ugyan messze nem tökéletes, de nem szeretnék belemenni, hogy ez miért van.

Van egy gomb, amivel ki-be tudod kapcsolgatni, hogy melyik nyelven szeretnéd használni:

Ügyfélszolgálat

A Divinek kiváló ügyfélszolgálata van, sőt a tapasztalataim alapján a legjobb.

Ha bármilyen kérdésed felmerül egyszerűen csak írsz nekik az élő chaten keresztül és ők segíteni fognak neked, méghozzá eléggé gyorsan.

Mikor érhetőek el? 24/7.

Ha kapcsolatba akarsz lépni velük, megteheted a WordPress vezérlőpultján keresztül is a „Support Center” menüpont alatt és így még kényelmesebb. De itt még nincsen vége… Ez nem csak kapcsolatfelvételre jó, hanem vannak még itt más egyéb nagyon hasznos dolgok. Nézzük csak:

 • System Status: Javaslatokat ad különféle beállításokra az optimális működés érdekében. Piros pöttyökkel jelzi azokat az értékeket, amelyeket nem talál megfelelőnek és még azt is megmondja, hogy mégis mennyire kellene állítanod őket.
 • Elegant Themes Support: Egyrészt itt tudod felvenni a kapcsolatot a csapattal, másrészt engedélyezheted a távoli hozzáfárást nekik. Igen náluk ilyen is van.
 • Divi Documentation & Help: Innen (is) éred el a hivatalos dokumentációt. Ha kezdő vagy mindenképpen ajánlom, mert nagyon jó.
 • Safe Mode: Van itt egy kapcsoló, amire ha rákattintasz letiltja az összes plugint az oldalon. Ez nagyon jól jön, amikor valami tönkremegy, mert így könnyedén kiderítheted, hogy plugin konfliktus okozza-e a hibát. Nem kell külön-külön egyesével kikapcsolni a bővítményeket.

Árazás

A Divit kétféleképpen tudod megvásárolni:

 • Éves előfizetés: Ennél a lehetőségnél évente kell kifizetned a 89 $-os összeget.
 • Lifetime licensz: Egyszer kell megvenned és örökre a tiéd 249 $-ért cserébe.
Divi árazás

Egyértelműen a második lehetőséget ajánlom (lifetime licensz), hiszen ezzel elkerülöd azt, hogy állandóan ki kelljen fizetni minden évben.

Ja és korlátlan számú weboldalon felhasználhatod. Igen jól látod, szóval végtelen oldalt is készíthetsz vele egyetlen licenszel. A legtöbb sablon nem ad ilyen lehetőséget. Vannak olcsóbbak természetesen, de az esetek nagy részében azokat meg kell vásárolnod minden egyes weboldalhoz külön-külön.

Úgy gondolom nincs ennél jobb ajánlat jelenleg a piacon.

Hogyan tudod megvásárolni?

 1. lépés: Az Elegant Themes főoldaláról indulunk, kattints ide! A jobb felső sarokban keresd meg a „PRICING” gombot, miután rámentél rögtön láthatod a csomagokat és árakat.

2. lépés: Válaszd ki a csomagot és kattints az alatta lévő „SIGN UP TUDAY!” gombra!

Fontos megemlíteni, hogy a vásárlás magába foglal többek között még két remek plugint is. Az egyik a Bloom, aminek a segítségével popup-okat készíthetsz, a másik pedig a Monarch, amivel megosztási gombokat helyezhetsz el az oldaladon, kis túlzással bárhová.

Mi történik akkor, ha egy évre veszed meg és a végén úgy döntesz, hogy nem szeretnél hosszabbítani? Nos, akkor egyszerűen lemondod. A frissítéseket nem kapod tovább, de nem fog az oldalad megszűnni létezni vagy ilyesmi.

Egyébként az a valószínűbb, hogy az 1 év letelte után megvásárolod a lifetime licenszt és azt mondod majd magadnak, hogy miért nem kapásból ezzel kezdtél? Velem is így volt…

Telepítés

Miután megvásároltad a Divit, a saját fiókodba belépve tudod letölteni az Elegant Themes oldaláról.

 1. lépés: Irány az „PRODUCT DAWNLOADS” menüpont, majd kattints a „DAWNLOAD THE DIVI THEME” gombra!

2. lépés: Lépj be a WordPress vezérlőpultjára!

3. lépés: A bal oldali menüsávon belül keresd meg a „Megjelenés” menüpontot, majd azon belül a „Sablonok” lehetőséget, utána pedig kattints az „Add New” gombra!

4. lépés: Kattints a „Sablon feltöltése” gombra és töltsd fel a ZIP fájlt, amit az előbb letöltöttél, a végén pedig kattints a „Telepítés most” gombra!

5. lépés: Kapcsold be a sablont!

API kulcs beillesztése

Nagyon fontos lépés, hogy beilleszd ezt a bizonyos API kulcsot, különben nem fogod megkapni a frissítéseket.

Mutatom, hogyan csináld:

1. lépés: Újra be kell lépned az Elegant Themes fiókodba és a „MY ACCOUNT” menüpont alatt az „API KEYS” lehetőséget kell választanod.

2. lépés: Ha megvan, akkor görgess lejjebb és kattints a „GENERATE NEW API KEY” gombra, majd másold ki a frissen generált API kulcsot!

3. lépés: Vissza a WordPress-be!

4. lépés: A bal oldali menüsorban keresd meg a Divit, azon belül a „Sablon beállítások” menüpontot és azon belül a „Frissítés” lehetőséget kell választani. Itt a felhasználónévhez be kell írnod azt, amit az Elegant Themes oldalán megadtál a vásárláskor, illetve be kell illesztened az API kulcsot, amit a 2. lépésben kimásoltál. Ne felejts el a végén menteni!

Innentől fogva minden frissítést automatikusan megkapsz a jövőben.

Záró gondolatok

A Divi jelenleg a legjobb WordPress sablon a világon. Folyamatosan jobbnál jobb frissítésekkel látnak el minket, ezzel képes lesz a jövőben is tartani a lépést a versenytársakkal szemben.

Az árazása is nagyon-nagyon kedvező, hiszen korlátlan számú weboldalon felhasználhatod.

Nem kockáztatsz semmit, mert 30 napos pénz visszafizetési garanciát vállalnak.

WordPress eszközkészlet ebook borítókép zöld

ingyenes ebook

Töltsd le a WordPress eszközkészletet ingyen!

Ebben az ebookban összegyűjtöttem azt a 11 eszközt, amire a leginkább szükséged van kezdőként a saját weboldalad felépítéséhez.

Némelyik eszköz, amire a cikkeimben hivatkozom partnerlinket tartalmaz. Ha ezen keresztül vásárolsz, akkor nem fizetsz többet, de engem támogatsz vele, amit nagyon köszönök.

TÖLTSD LE A WORDPRESS ESZKÖZKÉSZLETET

Ingyenesen letölthető PDF

- Időt takaríthatsz meg

- Minimális költséggel indulhatsz

- Bizonyított eszközök

- A kezdők igényeire szabva

Siker!